Stichting Hartman Fonds

De stichting Hartman Fonds heeft een eigen website hartmanfonds.nl.

Geschiedenis van de stichting

Het jaar 1994 was voor mij een jaar waarin – alweer – veel veranderde en veel gebeurde. Ik trad terug als partner bij Paardekooper & Hoffman maar het was ook het jaar waarin ik met emeritaat ging. Tijdens het Symposium “Informatieverzorging en de Algemene Bijstandswet” op 10 november 1994 waar ik mijn afscheidscollege “Informatieverzorging en Overheid, de (on)uitvoerbaarheid van de ABW” uitsprak, bood ik de Faculteit der Economische Wetenschappen (=FEW) van de Erasmus Universiteit Rotterdam een fonds aan met een vermogen van destijds ƒ 100.000.-. De baten uit de beleggingen van dit fonds ad circa ƒ 8.000.- per jaar dienden ter stimulering van wetenschappelijk onderzoek en van ontwikkeling van onderwijsmateriaal inzake Auditing en Informatieverzorging. Auditing is een verzamelbegrip voor vele vormen van controle in de accountancy en in belendende disciplines. Voorbeelden zijn financial auditing, EDP-auditing, operational auditing, information auditing en milieu-auditing. Informatieverzorging is eveneens een verzamelbegrip en omvat de organisatie van de informatieverzorging, bestuurlijke informatiekunde, management reporting en financial reporting.

Het fonds was in beheer bij de op 9 november 1994 formeel opgerichte Stichting Hartman Fonds (SHF). In de eerste 10 jaar van het bestaan van de stichting zijn vele symposia georganiseerd vanuit de SHF en werd € 25.714.–aan sponsorgelden en awardbedragen uitgekeerd. Het fonds rendeerde (en rendeert) goed.

Hartman Awards voor studenten CODARTS

In 2016 is de doelstelling gewijzigd en het voorzitterschap over te dragen aan mijn zoon, Marc Hartman. Onder zijn voorzitterschap en met nieuw aangestelde bestuursleden heeft de stichting een goede doorstart gemaakt. Als erelid heeft Wim in 2016 namens de stichting de Hartman Award(s) uitgereikt aan met distinctie afstuderende studenten van de Rotterdamse hogeschool voor de kunsten CODARTS, afdeling klassieke muziek. Klassieke muziek verlicht het leven en studenten klassieke muziek verdienen te worden beloond en aangemoedigd. Voor meer informatie over de stichting, over de activiteiten en over fondsenwerving verwijs ik u door naar de website hartmanfonds.nl. Dat hij nog lang mag bestaan!